Атлантик Група уводи у пословање логистичке роботе

ЗАГРЕБ: Хрватска фирма за роботику и вештачку интелигенцију Gideon Brothers покренула је свој други пилот пројект до сада - са Атлантик Групом, једном од водећих прехрамбених компанија и дистрибутера робе широке потрошње у региону, преноси Сеебиз.
roboticari
Фото: Youtube Printscreen

У склопу овог пројекта Атлантик Група ће у свом новом логистичко-дистрибутивном центру у Великој Горици увести роботе Gideon Brothersa, потпуно аутономне машине темељене на револуционарној технологији визуалне перцепције која комбинује стереоскопске камере и дубоко учење.

Овај пројект је значајан јер укљуцује интеграцију роботског система с Атлантиковим системом управљања складиштем и тако доноси нови ниво аутоматизације у дистрибуцијски центар Атлантик Групе, који је већ усмерен на високу ефикасност.

Складишне операције у новом објекту Атлантик Групе темеље се на савременом систему управљања складиштем и потпуно су дигитализоване, без употребе папира.

То омогућава оптималну организацију складиштења и потпуно дигитализирано управљање улазом, одлагањем и отпремањем робе, као и управљање возилима.

У Атлантик Групи очекују да ће имплементација, између осталог, ублажити и проблем недостатка радне снаге.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести