Бајатовић: Очекујемо цену нижу од 450 долара за 1.000 кубика руског гаса

БЕЛА ЦРКВА: На разговорима Владимира Путина и Александра Вучића, који ће у Москви бити одржани крајем новембра, Србија може очекивати цену гаса која ће бити повољнија од 450 долара за 1.000 кубних метара, поручио је данас директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, приликом пуштања гаса на станици Тилва, за снабдевање Беле Цркве.
s
Фото: Youtube Printscreen

Бајатовић је рекао да се до сада за гасни прикључак од 780 евра "Србијагасу" пријавило 60.000 домаћинстава, те да интересовање не јењава, а да је изграђено 11.000 прикључака.

Истакао је да "Србијагас" има степен наплате од реалних 92 одсто, иако је са наплатом и старих дугова он износи 98 посто.

Одговарајући на новинарско интересовање о расписаном конкурсу за директора "Србијагаса", дугогодишњи и актуелни директор те компаније Бајатовић, каже да своје партијске функције одавно замрзнуо.

Инвестицијом од 13 милиона евра у мерно-регулациону станицу Тилва и гасовод високог притиска, омогућена је испорука гаса за Белу Цркву и села на њеној територији, односно за 7.600 домаћинстава.

Бајатовић је истакао да ће за ту средину бити довољно гаса и за прикључење више домаћинстава, као и за развој привреде.

Он се становницима општине Бела Црква извинио на кашњењу од године дана, до кога је дошло због "папирологије".

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести