Бар-Бољаре: Први део готов до 30. септембра, 4 сата до Београда (видео)

Крајни рок за завршетак прве деонице ауто-пута Бар-Бољаре је 30. септембар, а питање је да ли ће се технички преглед и употребна дозвола обезбедити до тада, казао је министар саобраћаја и поморства Црне Горе Осман Нурковић за портал цдм.рс.
bar
Фото: Youtube Printscreen

Говорећи о најзначајнијем инфраструктурном пројекту ауто-путу Бар-Бољаре, Нурковић истиче да је највећи део физичких радова завршен.

“Предстоји асфалтирање и електро-машинске инсталације. Крајњи рок је 30. септембар. Једино је питање да ли ће се технички преглед и употребна дозвола обезбедити до тада. Квалитет радова је добар. Ради се на петљи Смоковац. Бемакс је реномирана компанија и они ће те послове урадити на време”, казао је Нурковић новинарима црногорских медија на радном доручку.

На питање портала цдм.рс да ли ће ауто-пут бити пуштен у саобраћај ако не добију употребну дозволу, Нурковић јасно одговара.

“Не могу да кажем да ћемо у саобраћај пустити ауто-пут ако не добијемо употребну дозволу. То је велики ризик”, наглашава Нурковић.

Говорећи о градњи друге деонице ауто-пута, Нурковић је додао да је Министарство код Европске комисије аплицирало за износ од 20 одсто од предрачунске вредности.

“Верујем да до краја године можемо да нађемо партнера за другу деоницу. Сарађујемо са Србијом јер је важно да се ради с обе стране због повезаности”, навео је Нурковић.

Оптимиста је, каже, да ће се цели аутопут реализовати.

“Надам се да ћемо до Београда путовати за четири, уместо девет сати”, истакао је Нурковић а преноси цдм.рс.

Путарина на ауто-путу највероватније ће бити четири еура.

“Највероватније од 3,5 до четири еура”, навео је министар Нурковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести