„Battle of Minds“ прилика за младе са свежим идејама

БЕОГРАД: Пријаве за такмичење „Battle of Minds“ су отворене, рок за регистрацију је 13. јун, а задатак учесника је да осмисле оригиналну и иновативну пословну идеју из четири различите области, а једна од њих је област пословне културе.
studenti mladi
Фото: pixabay.com

Ово такмичење сваке године младим и талентованим особама отвара могућност за стицање праксе и освајање вредних новчаних фондова за даљи развој најбољих иновативних идеја, саопштио је British American Tobacco.

Такмичење се одржава на локалном, регионалном и глобалном нивоу, а од 2019. године и у Србији.

Ове године, учесници који се такмиче на локалном нивоу, могу да добију прилику за праксу и даљи развој, а они најбољи на глобалном нивоу који освоје друго место добијају награду до 25.000 фунти, док првопласирани добија до 50.000 фунти.

Због пандемије многи канцеларијски послови су премештени у кућне услове, што је донело промену на боље - смањење загађења, јер запослени не путују на посао, као и смањену употребу штампача и папира.

Док је са друге стране, повећано загађење настало услед грејања домова запослених.

Задатак из ове области је креирање производа, апликације, програма који пружа осећај рада из канцеларије онима који посао обављају од куће, а који не би додатно негативно утицао на животну средину.

Како се процењује, број становника на Земљи до 2050. године ће бити 10 милијарди, што ће довести до интензивирања пољопривреде, па изазов из области пољопривреде представља осмишљавање начина који би омогућио снабдевање храном са позитивним утицајем на животну средину.

Упркос доступности рециклирајуће амбалаже, многи потрошачи не рециклирају свој отпад, што значи да он завршава на депонијама.

Изазов за иноваторе из области екологије јесте да подстакну потрошаче на правилно одлагање свакодневног отпада.

У земљама у развоју много људи нема приступ новим изворима енергије, који су истовремено одрживи и приступачни - зато је изазов из области енергетике осмишљавање начина за коришћење одрживог извора енергије чиме би се позитивно утицало на друштвене изазове.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести