Београд ослобађа ноћне клубове плаћања закупа на годину дана

БЕОГРАД: Градско веће Београда донело је данас одлуку да ноћне клубове, који обављају делатност искључиво ноћу, ослободи плаћања закупа у периоду од 1. априла ове године до 31. марта наредне године, каже заменик градоначелника Горан Весић.
n
Фото: pixabay.com

То се односи на ноћне клубове који послују у пословним просторима који су власништво града Београда, а Весић подсећа да су ноћни клубови затворени већ годину дана, од марта прошле године кад је уведено ванредно стање због епидемије корона вируса.

Како је саопштено, Весић је рекао да за разлику од других угоститељских објеката који некако раде, макар редуковано, ноћни клубови не раде годину дана и навео да су они затворени одлуком надлежних органа који доносе епидемилошке прописе.

Зато је град донео одлуку да ови ноћни клубови који послују у пословним просторима који су власништво града Београда наредних годину дана, од 1. априла ове године до 31. марта наредне године буду ослобођени закупа плаћања пословног простора, каже Весић.

Он је рекао да Градско веће апелује на друга правна и физичка лица који су власници простора у којима се у закупу налазе ноћни клубови да учине исто.

На овај начин помоћићемо онима који не раде већ годину дана да преживе кризу, да не отпусте запослене и да, када се све мере укину, поново почну да раде, наводи Весић.

Градско веће донело је одлуку којом се омогућава да баште угоститељских објеката буду постављене на паркинг местима у складу са условима које предвиђа закон буде продужена до 31. децембра ове године.

Пре две године, Град Београд забранио је постављање башти угоститељских објеката на Врачару на паркинг местима.

Због тешке ситуације у којој су се нашли угоститељи услед епидемије корона вируса ова одлука је промењена 1. јула прошле године и поново је дозвољено постављање башти на паркинг местима до 31. децембра прошле године. Сада је важење ове одлуке продужено током 2021. године.

На овај начин додатно помажемо компанијама које се баве угоститељством да опстану у времену епидемије да грађани седе у баштама, на отворено, уместо у затвореном простору, рекао је Весић.

Подсетио је да као друштво треба да будемо солидарни са људима који због епидемиолошких мера већ годину дана не могу да раде.

То су музичари, запослени у туризму од туристичких водича до запослених у хотелима, до оних који израђују и продају сувенире. Сви они не раде већ годину дана, каже Весић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести