Београдски аеродром опоравља се брже од осталих у Европи

БЕОГРАД: Аеродрому “Никола Тесла”, којом управља компанија Ванси, данас је у Београду свечано уручена Награда за квалитет услуге коју додељује Међународни савет аеродрома (АЦИ) за 2020. годину у две категорије, у присуству премијерке Ане Брнабић.
s
Фото: Youtube Printscreen

Награду је генералном директору компаније Ванси консесионар и председнику компаније Ванси ерпортс Николи Нотбару и генералном директору компаније Белгрејде ерпорт Франсоау Беризу, уручио генерални директор АЦИ Оливије Јанковец.

Аеродром "Никола Тесла Београд", којим управља компанија Ванси, освојио је у марту награду за квалитет услуге и нашао се међу најбољим аеродромима по величини у региону (пет до 15 милиона путника годишње у Европи) и онима који имају најбољу примену хигијенских мера у региону (Европа).

Награда за хигијену нова је у оквиру тог програма, а београдски аеродром освојио је награду у овој категорији, уз још неколико европских аеродрома.

Јанковец је навео да су те награде београдском аеродрому веома важне у овом моменту, када се опоравља, као и остали аеродроме широм света, од последица кризе изазване короном.

Објаснио је да се награда за квалитет услуге односи на допринос аеродрома и његову посвећност у безбедности и здравственој заштити туриста.

Истакао је да се београдски аеродром у томе истиче, а да ће ускоро постати и део “врхунске лиге европских аеродроме”, с обзиром на улагања у пројекте заштите животне средине.

Додао је да су сви радови на аеродрому допринели унапређењу квалитета пуника и додао да је награда за квалитет услуге јединствена, јер њу додељују путници.

“Награда за београдски аеродром је само почетак. Ми гледамо у будућност и убеђени смо да ће се београдски аеродроме позиционирати као чвориште за југоисточну Европу и шире, нарочито јер се у тесној сарадњи са Ер Србијом повећава повезаност Србије са остатком света”, рекао је Јанковец.

Навео је да постоје неке индикације да је београдски аеродром премашио цифре у процесу опоравка у односу на европске аеродроме.

“Пут ка повратку ће бити дуг, али већ је јасно да је за београдски аеродром тај пут бржи него за друге”, навео је Јанковец.

На званичној церемонији одржаној на београдском аеродрому, руководство аеродрома представило је премијерки Брнабић радове на изградњи новог терминала и квалитет аеродромских услуга.

Никола Нотбар подсетио је да се Ванси децембра 2018. године обавезао Влади Србије и српском народу да развија београдски аеродром и додао да су награде доказ да Ванси ради у том смеру.

Додаје да се на аеродрому данас гради нови терминал, нови гејт, паркинзи, као и нова писта и истакао да ће сви ти радови допринети убрзању кретања путника кроз аеродром, проширењу његових капацитета, али самим тим и прихода.

Нотбар је истакао да се аеродром брзо прилагодио на новонастале услове ковида19 који су подразумевали проверу путника на симптоме новог вируса, али и отварање центра за теситрање где је могуће резултат добити одмах.

Навео је да је први пут у својој историји београдски аеродроме именован за најбољи аеродром у категорији између пет и 15 милиона путника.

Поред радова на проширењу капацитета аеродрома, Нотбар наводи да се много новца улаже и у пројекте за управљање угљен-диоксидом.

“Ми смо добили прву акредитацију за управљање угљен диоксидом и наша мисија је да будемо лидер у смањењу угљен диоксида”, рекао је Нотбар.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести