Без отпуштања на аеродрому Никола Тесла" - отпремине за оне који би да оду

Министар за рад, Зоран Ђорђевић рекао да су приликом давања концесије за аеродром активно били укључени и радници у све одлуке које су доношене, и додао да њихова права нико не сме да крши.
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, ilustracija)

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, после састанка са директором аеродрома "Никола Тесла" Франсоа Беризоом и представницима синдиката и радника, поручио је да Влада Србије гарантује поштовање права запослених на аеродрому и неће дозволити њихово кршење.

Како је саопштило Министарство, порука састанка је да ће Влада наставити да се залаже за унапређење положаја радника.Ђорђевић је рекао да су приликом давања концесије за аеродром активно били укључени и радници у све одлуке које су доношене, и додао да њихова права нико не сме да крши.

Како је навео, неће бити отпуштања радника, иако је због епидемије корона вируса број путника у првој половини ове године смањен за 61,4 одсто, а у другом кварталу за чак 94,6 одсто у односу на исти период лане, што је све резултирало значајним смањењем прихода компаније. Тренутни обим саобраћаја и путника је такав да на Аеродрому "Никола Тесла Београд" раде само делови Терминала 2, док Терминал 1 није у употреби.

“Није било прекида уговора запосленима на аеродрому, компанија је задржала све своје запослене на одређено време током кризе изазване вирусом Ковид-19 више од шест месеци, упркос чињеници да су били на плаћеном одсуству због ниског обима саобраћаја. Оним који су пронашли бољи посао и желе да се посвете новим каријерним изазовима и желе да прекину уговор о раду, биће омогућено да добију отпремнину", рекао је он.

Додао је да је разговарао и са запосленима, јер је важно да они знају да држава брине о њима и да у отежаним условима пословања аеродрома они неће остати без посла.Министарство је саопштило да је компанија "Белграде Аирпорт" упутила речи захвалности свим својим запосленима који су неуморно радили на томе да Аеродром "Никола Тесла" остане отворен током пандемије.

“Упркос текућим изазовима, остајемо оптимистични да ће се наш аеродром опоравити и задржати своју позицију регионалног чворишта и једног од главних покретача економије земље и региона”, поручило је руководство ове компаније, наводи се у саопстењу Министарства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести