Безос зарадио 13 милијарди долара у једном дану

ЊУЈОРК: Најбогатији човек на свету, оснивач Амазона Џеф Безос, поставио је нови рекорд у дневној заради повећавши своје богатство у једном дану за 13 милијарди долара.
b
Фото: Youtube Printscreen

Сада Безос поседује невероватних 189 милијарди долара.

Безос је значајно повећао своје богатство током пандемије корона вируса јер су милиони људи који су због ковида 19 остали заробљени у својим кућама посегнули за услугама Амазона како би наручили храну, одећу, књиге или неке друге предмете за забаву, пише "Гардијан".

Упркос томе што је пандемија корона вируса тешко погодила велик број компанија и вероватно покренула једну од највећих привредних криза од Велике депресије 30-их, вредност деоница Амазона од почетка године порасла је за 70 процената.

Само овог понедељка њихова цена је скочила за осам одсто на рекордних 3.197 долара.

Безос, који је покренуо Амазон у својој гаражи 1994, још увек поседује 11 одсто удела у компанији, као и власништво над компанијом која се бави свемирским путовањима Блу Ориџин и Вашингтон пост.

Безосово богатство је само од јануара ове године порасло за 74 милијарди долара.

Безосово лично богатство је веће него тржишна вредност гиганата попут Ексон Мобајла, Најка, Мекдоналдса и других корпорација.

Богатство оснивача Амазона премашује БДП Мађарске, Украјине и Катара.

Ускоро би могао престићи и БДП земаља попут Грчке и Новог Зеланда које је Светска банка рангирала као 51. и 52. највећу светску привреду, пренео је портал Индекс.хр.

Његова зарада од 13 милијарди долара највећи је једнодневни скок нечије нето вредности откако је Блумберг 2012. године почео да прати дневне нивое богатства најбогатијих људи на свету.

Безос је сада за 71 милијарду долара богатији од следеће најбогатије особе на листи, оснивача Мајкрософта Била Гејтса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести