БМВ обуставља производњу због несташице делова

МИНХЕН: Немачка компанија БМВ(BMW) ће обуставу производње у Немачкој, која траје од петка, проширити данас и на Кину и Јужноафричку Републику, пошто се произвођач луксузних аутомобила суочио с проблемом несташице делова за управљачке системе, извештава агенција "Блумберг".
BMW, znak    Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Производња у фабрикама у кинеском Шењангу и јужноафричком Рослину ће вероватно бити обустављена на један дан, док ће фабрика у Лајпцигу у Немачкој бити делимично затворена, изјавио је портпарол компаније Мајкл Ребсток. 

Погон у Лајпцигу је затворен од петка, а други у Минхену не ради од прошле седмице, јер неименовани италијански произвођач ауто-делова није могао да изврши требоване испоруке, објавио је магазин Фокус.

"Не можемо рећи у овом тренутку када ће престати обустава производње", рекао је Ребсток, додајући да ће компанија "у ходи" одлучивати о даљим прекидима због кашњења испоруке делова.

Он је навео да је вероватна финансијска штета "под контролом", али се "још не може квантификовати", додајући да су сви модели аутомобила од серије 1 до серије 4 погођени."Радна група стално ради на решавању проблема", рекао је Ребсток.

БМВ има две фабрике у североисточном кинеском граду Шењангу са локалним партнером Брилијанс Чајна Аутомотив Холдингс који производи више модела, укључујући седане серије 3 и серије 5, додаје "Блумберг".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести