Бор: Централна прослава Дана рудара Србије

БОР:  Централна свечаност поводом Дана рудара Србије ове године одржана је у Бору. 
Dan rudara obeležen u Boru foto: Tanjug
Фото: Tanjug

После традиционалне рударске будилице која је рано јутрос прошла свим улицама града Бора, у Клубу РТБ-а Бор у Брестовачкој Бањи, за делегације високих званичника, амбасадоре и представнике амбасада, као и за бројне пословне партнере, пријатеље компаније и представнике друштвено-политичког живота Србије, одржан је свечани пријем коме је присуствовао и министар рударства и енергетике Владе Републике Србије Александар Антић.

"РТБ Бор је стабилна компанија и управо из тог разлога данас када се налазимо у фази одабира стратешког партнера ми имамо интересовање великих, значајних светских компанија за учешће на тендеру", нагласио је министар рударства и енергетике Републике Србије Александар Антић.

Генерални директор РТБ Бор Благоје Спасковски је рекао да је та компанија сада достигла свој максимум и не може у даљи развој без стратешког партнера. 

"За отварање нових рудника ми немамо довољно средстава, држава Србија то такође не може, нити је пракса у свету да држава отвара нове руднике. Зато нам је неопходан стратешки партнер. Озбиљне компаније су се јавиле и за двадесетак дана ћемо знати која од њих може да постане наш стратешки партнер", напоменуо је Спасковски.

У званичном делу прославе, седморо басенских радника додељена је награду "Инжењер Шистек:, највише признање које РТБ уручује за допринос развоју компаније, а представници синдиката Србије уручили су сатове најбољим рударима "Трепче", РББ-а, РБМ-а и рудника "Рудник".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести