Британска војска стигла у складиште Бритиш петролеума

ЛОНДОН: Британска војска у борбеној опреми стигла је данас у складиште нафтне компаније "Бритиш Петролеум", након што је влада наредила војсци да помогне у испоруци горива, како би се пронашло решење за недостатак возача цистерни и испоруке нафтних деривата на пумпе, јавља Ројтерс.
benzin gorivo
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

На многим бензинским станицама у Британији скоро целе прошле недеље није било горива, чија је несташица узроковала хаос, туче на пумпама и паничне куповине возача који су правили залихе горива у флашама за воду, пошто је недостатак возача цистерни довео ланац снабдевања до тачке пуцања.

"Као додатне мере предострожонсти, додали смо још возача. Ситуација се поправља засад, из дана у дан, и све се враћа на нормалан ниво", рекао је министар финансија Британије Риши Сунак за ЛБЦ радио.

Ројтерсови извештачи су навели да су данас видели бар десетак бензинских пумпи које су затворене широм Лондона.

Удружење продаваца бензина је саопштило да више од 20 одсто пумпи у Лондону и на југоистоку земље и даље нема гориво, а директор Удружења Гордон Болмер додао је да ће можда бити потребно до 10 недеља да се залихе врате на нормалу.

Влада је упорно негирала да криза са горивом има везе са Брегзитом и рекла да је проблем са возачима цистерни глобални проблем, иако остале европске земље нису имале овакве проблеме на пумпама, додаје британска новинска агенција.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести