Брнабић на полагању камена темељца за нови погон Грундфоса

ИНЂИЈА: Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је присуствовала полагању камена темељца за нови производни погон фарбике Грундфос, која послује у Инђији.
brnabic
Фото: Танјуг/видео

Поред тренутно запослених око 900 радника, нови погон створиће могућност да се тај број повећа.

Премијерка је најпре обишла постојећи производни погон. Главни производ су пумпе за грејање и климатизацију, као и пумпе за воснабдевање, отпадне воде и дозирне пумпе.

Такође, пре две године отворено је и ново унапређено постројење за прераду отпадних вода.

"Више од 500 милиона евра директних улагања је стигло у Инђију. Када сам рекао да ће Инђија бити највеће градилиште у Срему, тада је можда неком звучално претенциозно, али ово су нових 20 милиона евра и 20.000 квадратних метара производног погона", истакао је Владимир Гак, председник Општине Инђија.

Да је Инђија једна од најбољих европских локација за инвестиције, подсетила је и премијерка Брнабић.

"Овом инвестицијом Грундфос прелази бројку од 1.000 запослених, а самим тим је трећа фабрика Грундфоса у свету. Конкуренција је била огромна, али запослени овде су урадили много. Ви сте ти који су омогућили нову инвестицију, да се компанија овде шири, а не негде другде. За Грундфос корона као да није постојала, јер производња и извоз су били у 2020. години већи него у 2019.", рекла је премијерка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести