Брнабић посетила компанију Jiway-пример економске сарадње

ЛУКСЕМБУРГ: Председница владе Ана Брнабић посетила је данас у Луксембургу компанију Jiway која производи софтвере, а послује и у Србији од 2016. године.
brnabich_obilaz_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Премијерка је разговарала са руководством и запосленима у компанији која се бави производњом софтвера за банке и осигуравајућа друштва и има клијенте широм света, а све своје софтвере за страна тржишта тренутно производи у Србији.

Канцеларија у Новом Саду има око 20 запослених радника, а плате су знатно више од просечних.

Генерални директор компаније Лик Шарлије сматра да је Jiway пример модела економске сарадње између Србије и Луксембурга.

“Многе земље имају своје испоставе у Азији или Индији, али ми смо желели да останемо у Европи. Београд је на само два сата авионом од Луксембурга и 85 одсто грађана говори енглески. Такође, у Србији има много ИТ талената и ми смо поносни што их запошљавамо”, рекао је Шарлије.

Како је навео, компанија Jiway подржава интеграцију Србије у Европску унију и верује у економски потенцијал Србије.

Директор Jiway Србија и директор продаје за југоисточну Европу Игор Јурић рекао је Танјугу да је план компаније да се шири у наредном периоду и да продаје своје софтвере и на српском тржишту.

“Морам да кажем да су људи у Луксембургу изненађени квалитетом наших младих људи, при том не мислим само на стручност, већ и на људске квалитете”, рекао је Јурић.

У Србији иначе послује око 100 компанија из Луксембурга.

Укупна робна размена две земље у 2018. износила је 18,43 милиона евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести