Брнабић са представницима ТЦ у БГ: Улазак само са маскама

БЕОГРАД:  Председница Владе Ана Брнабић састала се данас са представницима тржних центара и шопинг молова у Београду, а тема састанка биле су нове мере у циљу сузбијања заразне болести КОВИД-19, које су од сутра на снази у престоници.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Председница владе упознала је представнике тржних центара да од сутра неће бити дозвољен улазак ни у један тржни центар у Београду без заштитне маске.

Без обзира на природу посете тржном центру, дужину боравка у њему, сви посетиоци дужни су да све време боравка у њима носе заштитне маске, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије, као и привредници, сагласни су да је здравље грађана на првом месту и да ће уложити све напоре како би, уз поштовање свих мера, привреда могла и даље да функционише.

Влада ће наставити да свакодневно прати развој епидемиолошке ситуације у читавој Републици Србији и прилагођава епидемиолошке мере у циљу заштите здравља грађана, наведено је у саопштењу.

Брнабић са Удружењем ноћних барова и клубова БГ о мерама

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић састала се данас, после представника тржних центара и шопинг молова, и са представницима Удружења ноћних барова и клубова у Београду, а тема састанка биле су нове мере у циљу сузбијања заразне болести КОВИД-19, које су од сутра на снази у престоници.

Председница Владе упознала је власнике и закупце ноћних барова и клубова у Београду да од сутра неће бити дозвољен улазак ни у један затворени објекат у Београду без заштитне маске.

Усаглашен је бескомпромисан став да здравље грађана има апсолутни приоритет и да се све мере донете у циљу заштите здравља људи морају поштовати, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије и угоститељи наставиће да заједно раде на проналажењу решења за функицонисање угоститељских објеката у будућности, како безбедност и здравље свих посетилаца објеката не би била угоржена.

Влада ће наставити да свакодневно прати развој епидемиолошке ситуације у читавој Србији и прилагођава све епидемиолошке мере у циљу заштите здравља грађана, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести