Чадеж: Српски привредници имају шта да понуде турском тржишту

БЕОГРАД: Српски привредници имају много тога да понуде турском тржишту, оценио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж на отварању Српско-турског форума у Београду и истакао да је од великог значаја за обе земље да се економска сарадња подигне на виши ниво.
c
Фото: Tanjug

Чадеж је изразио задовољство што на Форуму учествује скоро 500 привредника из више од 330 компанија и додао да ће се у оквиру форума одржати више од 300 Б2Б састанака, који ће омогућити размену искустава и склапању нових пословних уговора.

Драго ми је што од нашег последњег виђења у оквиру Бизнис форума 2019. године у Србијиње отворено нових 363 компаније, рекао је и истакао да овакви скупови умногоме доприносе новим инвестицијама и унапређењу пословне климе обе земље.

Навео је да су на форуму компаније из најразличитијих сектора од медицине, преко грађевине и пољопривреде, до ИТ индустрије.

Чадеж је поручио да Србија има шта да понуди турском тржишту и да је сада главни циљ да се повећа извоз производа српских компанија ка Турској, као и да се унапреди спољно-трговинска сарадња две земље.

Према његовим речима, турску пословну заједницу у Србији чини око 670 регистрованих фирми и предузетника са већинским турским капиталом.

Циљ нам је да повећамо српски извоз на турско тржиште, а за то имамо потенцијала, поручио је председник ПКС.

Чадеж је најавио да ће ПКС у јануару 2023. отворити представништво у Истанбулу што ће бити додатни подстицај јачању пословних веза двеју земаља.

Он је захвалио председницима Србије и Турске, Александру Вучићу и Реџепу Тајипу Ердогану, на снажној подршци коју пружају пословним заједницама.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести