Чадеж: Желимо највеће трговце и дистрибутере вина из Италије и света у Београду

ВЕРОНА: На највећем италијанском сајму вина "Виниталy" који је данас отворен у Верони, представљено је готово 100 винарија и вина из Србије, Албаније и Северне Македоније, а председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж истакао је да је за ПКС циљ овог представљања винара из земаља Отвореног Балкана да у Београд у новембру дођу највећи трговци и дистрибутери вина из Италије и света.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

Председник Александар Вучић рекао је приликом посете штанду Опен Балкана, да је са домаћинима из Вероне договорио да ће на сајму вина “Винска визија Отвореног Балкана” који се у новембру одржава у Београду бити представљен и сајам “Виниталy”, наводи се у саопштењу ПКС.

Чадеж је рекао да је ПКС организовала овај штанд са циљем да Србија, Северна Македонија и Албанија покажу да имају шта да понуде када је реч о вину, али и да 1.000 суперкупаца вина који су данас у Верони посети сајам вина Опен Балкан.

"Након сајмова у Дизелдорфу и Верони, вина Опен Балкана представићемо у Бечу и Паризу", рекао је Чадеж.

Чадеж је на сајму вина у Верони кратко разговарао са шефом италијанске дипломатије Антонијем Тајанијем, док ће сутра у Риму учествовати на скупу шефова дипломатија Западног Балкана.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести