Чадежу нови мандат на челу коморе Западног Балкана

БЕОГРАД: Марко Чадеж добио је данас нови четворогодишњи мандат на позицији председника Управног одбора Коморскод инвестиционог форум - регионалне привредне коморе Западног Балкана (КИФ ЗБ 6), објавила је Привредна комора Србије.
y
Фото: Youtube Printscreen

Уз Чадеже, председника у другом мандату Привредне коморе Србије, Управни одбор КИФ ЗБ6 је на место заменика председника поново изабрао Бранка Азеског, председника Привредне коморе Северне Македоније.

На изборној седници, која је одржана онлајн, Азески је истакао да КИФ представља око 350.000 компанија, углавном малих и средњих предузећа, те да је препозната као први глас приватног сектора Западног Балкана.

Оценио је да КИФ има јасан став, визију и концепт о будућем развоју, те да је препознатљива је на пословној мапи Европе као најзначајнији глас бизнис заједнице са ових простора.

КИФ ЗБ6 окупља шест привредних комора Западног Балкана које су од 2017. године успоставиле платформу сарадње са циљем да обезбеди заједнички глас пословној заједници, ојачају и унапреди контакте међу привредницима и промовишу регион као једну инвестициону дестинацију.

Мисија КИФ ЗБ 6 је да отвори нове могућности за снажније умрежавање пословних заједница у региону уклањањем баријера развоју регионалне економске сарадње и унапређењем пословне и инвестиционе климе.

Управни одбор позвао је данас мала, микро и средња предузећа из региона да конкуришу за Програм подршке пружања техничке асистенције при аплицирању за ЕУ фондове.

Тај програм предвиђа учешће 60 предузећа из тог сектора са Западног Балкана, по 10 из сваке економије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести