Чапутович: Споразум о ромингу успех целог региона

ВАРШАВА: Споразум о смањењу роминг тарифа потписан у Београду прошле недеље прича је о успеху целог региона, поручио је данас пољски министар спољних послова Јацек Чапутович на Састанку министара спољних послова учесница "Берлинског процеса" у Варшави, који је посвећен унапређењу регионалне сарадње на Западном Балкану.
mobilni telefoni pixabay
Фото: pixabay.com

Нагласио је колико су билатерални односи и добросуседске везе кључне за успешну сарадњу у свим другим областима, економије, инфраструктуре, културе, науке и развоја људског контакта. 

"Споразум о смањењу роминг тарифа потписан у Београду прошле недеље још једна је прича о успеху целог региона, што има веома симболично значење за грађане", изјавио је пољски министар и додао да "као чланице ЕУ можемо потврдити да елиминација роминга шира јавност посматра као један од највећих бенефита интеграције".

Чапутович је подсетио да је повезаност је кључна реч Берлинског процеса и да заједничке везе укључују изградњу путева, железница или постављање оптичког кабла да би се осигурала боља покретност људи и идеја. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести