Ћулибрк: Куповина Коперникуса исполитизована у јавности

БЕОГРАД:  Директор "Телеком Србија" Предраг Ћулибрк рекао је вечерас да је куповина кабловског оператора "Коперникус Технолиџи" исполитизована у јавности последњих недеља и да је то "ничим изазван напад на Телеком".
Direktor "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk na RTS-u  Foto: rts.rs/skrinšot
Фото: Директор "Телеком Србија" Предраг Ћулибрк на РТС-у  Фото: ртс.рс/скриншот

"Изношене су инсинуације, истине и полуистине, а циљ је да се покуша да се заустави Телеком у реализацији својих циљева", истакао је Ћулибрк у Дневнику РТС.

Како је рекао, "нама је потпуно јасно чији би интерес то могао да буде, пре свега оних играча на тржишту којима не одговара развој Телекома". 

"Компанија СББ има преко 50 одсто учешћа на тржишту", рекао је Ћулибрк, те навео да "заиста сматрамо да, имајући у виду, њихов сувласних и стратег већ 20 година Драган Шолак итекако уме да надогради своју причу и да направи једну озбиљну компанију, а Телеком Србија је стагнирао све ове године". 

Како је истакао, кабловски оператори нису настали јуче, њихов залет и агресивни развој кренуо је већ 2000. године, а своју инфраструктуру градили су често на јавним ресурсима и то нелегално."Неки су на томе направили империју", рекао је Ћулибрк.

Како је истакао, куповина "Коперникус технолоџи" је за Телеком стратешка куповина, јер је Телеком добио преко 200.000 корисника телевизије и интернета и мрежу распрострањене у 60 градова.Задатак Телекома је да очцувамо и увећамо делатност компаније, закључио је Ћулибрк.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести