ДА ВАМ СЕ ЗАВРТИ У ГЛАВИ У Амстердаму станарине највише у Европи, ЕВО колике су

Станарине у Амстердаму су највише у Европи, а међу пет најскупљих градова су и холандски Ротердам и Хаг, показало је истраживање агенције Хаусинг енивер (HousingAnywhere).
e
Фото: Pixabay.com

Агенција за изнајмљивање некретнина за средњерочни закуп Хаусинг евивер је прегледала закупнине за више од 67.000 домова у 28 европских градова у првом кварталу ове године, а Амстердам је заузео прво место по ценама, испред Рима и Париза, преноси НЛ тајмс.

Амстердам је на првом месту у све три категорије са просечном закупнином од 2.276 евра месечно за стан, 1.740 евра за гарсоњеру и 963 евра за собу.

Просечна закупнина стана у Ротердаму износи 1.795 евра, а у Хагу 1.790 евра.

У Ротердаму су цене станарина порасле за 15,8 одсто међугодишње, а у Хагу за чак 25,6 одсто.

На листи десет најскупљих градова за изнајмљивање се налази још један холандски град, Утрехт, који је заузео седмо место са просечном киријом од 1.746 евра.

Холандско удружење закупаца Вонбонд саопштило је да је шокирано резулатима истраживања.

Већ смо знали да су станарине високе, али чињеница да смо изашли као "победници" овог истраживања, односно губитници, је тужна вест, сматра Мартен Видермајер из организације Вонбонд.

Према његовом мишљењу, истраживање је показало да су цене изнајмљивања у Холандији превисоке и да морају да се ограниче.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести