Џанг: Преспектива Србије добра, структурне реформе напредују

БЕОГРАД: Тао Џанг, заменик генералног директора Међународног монетарног фонда (ММФ), оценио је данас да структурне реформе у нашој земљи напредују и да Србија има добру перспективу.
mmf logo
Фото: Printscreen/MMF

"Са задовољством примећујем да су економски резултати Србије и даље добри и да се услови на тржишту рада и даље побољшавају. Што се тиче наредног периода, структурне реформе напредују и перспектива је добра. Ипак, пут ка вишем животном стандарду није без изазова и потребни су додатни напори да се појача потенцијал за раст Србије", навео је Џанг у изјави за медије на крају дводневне посете Србији..

Било је, каже, велико задовољство посетити Србију први пут.

"Посета је била изузетно корисна и информативна, и захвалан сам на топлом гостопримству српских власти. Поред састанака са премијерком, министрима финансија и енергетике, гувернерком централне банке и другим званичницима, имао сам прилику и да обиђем један од најећих ветропаркова у Србији. Његова изградња показује приврженост Србије промовисању зелене енергије и борби против климатских промена", истиче Џанг.

Високи званичник Фонда је поручио на крају да је ММФ спреман да настави успешну сарадњу са српским властима, и да се радују што ће имати прилику да им помогну у припреми и спровођењу наредних корака реформског програма.

Џанг је боравио у посети Србију од 20. до 22. новембра, током које се сусрео са премијерком Аном Брнабић, гувернером Народне банке Србије Јоргованком Табаковић, министром финансија Синишом Малим и министром рударства и енергетике Александром Антићем.

Разговори су били усредсређени на недавна економска кретања у Србији и кључне стратешке изазове који се очекују у наредном периоду, подсећа се у саопштењу Канцеларије ММФ у Београду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести