Дани енергетике на Новосадском сајму 3. и 4. новембра

БЕОГРАД: Јубиларни 10. међународни дани енергетике и инвестиција одржаће се у Конгресном центру "Мастер" Новосадског сајма 3. и 4. новембра, како би се представиле иновације у овој области кроз бројне панеле, пројекте и изложбене манифестације.
Novosadski sajam/S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs

На Данима енергетике и инвестиција биће речи о убрзању енергетске транзиције кроз пленарну сесију и бројне панеле који ће окупити експерте, представнике министарстава, секретаријата, локалних самоуправа, института, привредног и приватног сектора и удружења из Србије, Велике Британије и Босне и Херцеговине, најавио је Новосадски сајам.

Стручне скупове ће пратити и изложбени део манифестације, у којем се представљају фирме, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике.

Из НС сајма поручују да је одржив енергетски сектор који пружа сигурно и приуштиво снабдевање један од основних предуслова за опстанак и достојан живот, а посебно времену изазова какав је поставила пандемија.

Стварање енергетског сектора и управљање њим у условима претеће климатске кризе представљају велике изазове и траже много техничког и управљачког знања као и финансијске ресурсе, те је ова манифестација један од начина да се ова област подигне на виши ниво.

Град партнер Међународних дана енергетике и инвестиција је Град Нови Сад, а приредбу Новосадски сајам организује уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, док је РЕС фондација партнер у организовању конгресног сегмента, наведено је у саопштењу.

Манифестација ће се одржати у складу са препорученим епидемиолошким мерама.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести