Дашић: Шкода изабрала Крагујевац

КРАГУЈЕВАЦ: До краја године очекујемо долазак "Шкоде" у Крагујевац, што је сада већ сасвим извесно, најавио је градоначелник Никола Дашић, објављено је на сајту Града Крагујевац.
s
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, компанија “Шкода” почиње производњу трамваја у МИНД парку у Крагујевцу, а у плану је производња тракционих мотора и инжењеринг, до производње комплетних трамваја за купце у централној и источној Европи, али и за друге поруџбине широм Европе.

Дашић је истакао да је то велика вест за Србију, Шумадију и Крагујевац.

"Довели смо озбиљног инвеститора у производњи трамваја. Овим се обезбеђују не само нова радна места, већ и нове прилике за локалне произвођаче, убрзани успон металске индустрије по којој је Крагујевац препознатљив, развој у едукацији кадра у складу са светским трендовима", истакао је Дашић, који се тренутно налази на престижној светској изложби “ЕКСПО 2020 Дубаи” у посети Пословном центру Републике Србије и српском павиљону у оквиру те значајне манифестације.

Шкода Транспортејшн, која је део ППФ групе, једна је од највећих европских произвођача возила за јавни превоз и железницу.

Производи компаније Шкода Транспортејшн углавном укључују нископодне трамваје, електричне локомотиве, јединице приградских возова, метро возове, електричне аутобусе и тролејбусе.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести