Ђедовић и представници Зиђин мајнинг групе о РУДАРСКИМ АКТИВНОСТИМА

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са представницима Зиђин мајнинг групе о рударским активностима тих компанија у Србији и инвестицијама у рударски сектор, саопштило је ресорно министарство.
ANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ/bs
Фото: ANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ/bs

„Влада Републике Србије и Министарство рударства и енергетике посвећују велику пажњу пословању компанија Зиђин мајинг групе и желимо да наставимо успешну сарадњу која је базирана на искреном пријатељству наших народа и председника држава. Подржавамо реализацију пројеката у области рударства уз пуно поштовање прописа и закона Републике Србије, али и поштовање стандарда у области заштите животне средине. До сада смо имали отворен дијалог и настојаћемо да пронађемо решења како би се остварило повећање рударске производње која има огромне користи за читав регион источне Србије и целу нашу земљу, у складу са свим нормама и стандардима“, рекла је министарка.

Ђедовић је додала да је стратешко партнерство са „Зиђин Мајнинг групом“ променило привредни амбијент источне Србије, имајући у виду да запошљавају близу 7.000 радника и да су просечне плате запослених у компанији знатно изнад републичког просека.

„Зиђин Мајнинг група је у нашу земљу инвестирала више од 2,5 милијарде долара и захваљујући активностима ове компаније, Србија ће у годинама пред нама бити међу највећим европским произвођачима бакра и један од највећих произвођача злата", рекла је она.

Министарка је навела да је модернизација топионице бакра осим очекиваног повећања производње бакра за близу два и по пута, затим повећања производње злата и сребра омогућила и значајно смањење загађења ваздуха и смањење емисије сумпор-диоксида у Бору.

Потпредседник Зиђин мајнинг групе Ванг Чун рекао је да је Зиђин мајнинг група, у којој се налазе компаније Зиђин копер и Зиђин мајнинг, задовољна пословањем у Србији.

„Идеја нам је да додатно повећамо производњу бакра и злата, али и да наставимо са значајним улагањима у заштиту животне средине. Одлучили смо да у Београду отворимо канцеларију која ће координирати међународне активности Зиђин групе, што показује нашу посвећеност и намеру да наставимо са успешним пословањем у Србији која је веома важна за нашу компанију“, рекао је он.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести