Ђедовић: Обезбеђене довољне количине гаса

БЕОГРАД: Грејна сезона је почела данас, а министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић је тим поводом одржала састанак с представницима енергетских предузећа и истакла да су обезбеђене довољне количине гаса и да је приоритет обезбеђивање континуиране производње струје и проналажење начина за уштеду.
d
Фото: Tanjug

Ђедовић је разговарала са представницима јавних предузећа у области енергетике - Електропривредом Србије, Електромрежом Србије, Електродистрибуцијом Србије, ЈП ПЕУ Ресавица, Транснафта АД Панчево, Транспортгас Србија и Србијагас о ситуацији у овим компанијама, плановима за наредни период и даљој сарадњи са ресорним министарством, саопштило је министарство.

Она је поручила да је важно сумирати ситуацију у јавним предузећима, направити планове за наредни период и предупредити евентуалне проблеме имајући у виду ситуацију са енергентима на глобалном нивоу.

Наш заједнички задатак је да учинимо све како бисмо обезбедили енергетску сигурност нашим грађанима и привреди. Зато смо данас овде да разговарамо о стратешким пројектима, активностима и одговорности свих нас активних ученика у енергетском сектору, истакла је министарка.

У складу са почетком грејне сезоне, директор Србијагаса Душан Бајатовић рекао је да су сва складишта гаса пуна и да су те залихе обезбеђене захваљујући мерама које је предузела Влада Србије.

Ђедовићева је оценила да је приоритет министарства и нове владе даља неопходна реформа енергетског сектора, али и инвестициони планови и наставак капиталних пројеката.

Министарка је најавила да ће у наредном периоду обавити и појединачне разговоре са директорима предузећа, што ће, како је наведено, убудуће бити пракса у раду министарства.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести