Џек Ма: Људи треба да раде само три дана у недељи

ШАНГАЈ: Милијардер Џек Ма, који је већ дуго отворени заговорник екстремне кинеске радне културе, каже да би људи требало да буду у могућности да раде само 12 сати недељно захваљујући предностима вештачке интелигенције.
dzek ma
Фото: Tanjug/ jutjub

Људи би могли да раде само три дана у недељи, четири сата дневно уз помоћ напретка технологије и реформе образовних система, рекао је суоснивач Алибаба Груп Холдинга на глобалној конференцији о вештачкој интелигенцији одржаној у Шангају, а преноси њујоршка агенција "Блумберг".

Џек Ма је на бини разговарао са Илоном Маском, извршним директором америчке компаније "Тесла", која гради производне погоне у том граду.

Ма је навео електричну енергију као пример како развој технологије може омогућити простор за слободно време.

Моћ електричне енергије је у томе што људима даје више времена тако да можете увече ићи на караоке или на плес. Мислим да ће људи због вештачке интелигенције имати још више времена да уживају у животу, навео је Ма.

У наредних 10, 20 година, свако људско биће, држава, влада, требало би да се фокусира на реформу образовног система, осигуравајући да наша деца могу да нађу посао, посао за који су потребна само три дана у недељи, четири сата дневно, рекао је Ма.

Ако не променимо образовни систем у којем се налазимо, сви ћемо се наћи у проблему, упозорио је он.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести