Делта Холдинг предао понуду за куповину Сава Центра

БЕОГРАД: Делта холдинг поднео је понуду за куповину конгресног Сава Центра који продаје Град Београд, објавила је данас та компанија.
sava centar, Tanjug
Фото: Tanjug

"Делта је понудом потврдила спремност да прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, који су постављени као услов у јавном конкурсу", објављено је на интернет сајту те компаније.

Наводи се и да је према процени страних консултаната које је ангажовала Делта инвестиција за реновирање Сава Центра биће већа од 60 милиона евра.

„Цена коју је тендером предвидео Град Београд изузетно је висока и верујемо да је то разлог што се током целог поступка продаје до сада није јавио ниједан заинтересовани инвеститор, изузев наше компаније“, рекао је виши потпредседник Делта Холдинга Живорад Васић.

Из Делте сматрају да мали број компанија може да поднесе тако висок ниво инвестиције, а да Делта јесте међу њима и то због великог искуства у сличним пројектима, снаге компаније и могућности да синергијом хотелских и конгресних капацитета ову инвестицију учини исплативом.

Делта се као потенцијални инвеститор обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене, што су услови које је у продајној документацији поставио Град Београд.

Сава Центар продаје се по трећи пут, до сада није било поднетих понуда, а рок за подношење истиче данас у 12 сати.

Јавно надметање за Сава Центар заказано је за 9. новембар.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести