Девизни прилив од туризма већи за 52,2 одсто него лане

БЕОГРАД: Према извештају Народне банке Србије девизни прилив од туризма у Србији у првих девет месеци 2021. године износио је милијарду и 150 милиона евра, изјавила је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić  Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић  Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

Према њеним речима девизни прилив од туризма од јануара до краја септембра је порастао за 52,2 одсто у односу на исти прошлогодишњи период.

"Ови охрабрујући подаци резултат су масовне вакцинације наших грађана а такође и адекватних одлука Владе Србије, међу којима је одобравање страним држављанима да се вакцинишу у Србији. Такође и повољне епидемиолошке ситуације и стављања Србије на зелену листу Европске уније, што је допринело додатној препознатљивости наше земље као целовите и разнолике туристичке дестинације”, рекла је Матић.

Министарка је додала да је девизни прилив од туризма у 2019. години, до сада најуспешнијој туристичкој години за Србију, износио милијарду и 436 милиона, те да су подаци о успеху туристичког сектора у 2021. надмашили сва очекивања, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести