Директор Телекома Србије члан Форбсовог пословног савета

БЕОГРАД: Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић постао је члан Форбсовог пословног савета, који чине истакнути пословни лидери из читавог света.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Форбсов пословни савет је организација у чије чланство се улази по позиву и на основу рефернеци које бизнисмени стекну у свом дугогодишњем раду.

"Драго ми је да сам добио позив и мислим да је то признање не само мени него и нашој компанији. Драго ми је да су неки приметили шта ради наша компанија и у региону, али и када је реч о међународним активностима ван бивше Југославије. Очигледно је да постоји заинтересованост других пословних лидера за сарадњу с нама, тако да сам прихватио позив и постао члан савета", изјавио је Лучић за Тајнуг.

Директор Телекома Србије је објаснио да је његово члансто у Форбсовом пословном савету јединствена прилика за ставарње личних контаката са истакнутим светским пословним лидерима.

"Тиме се ствара могућност додатне промоције наше кпомпаније. Сматрам да ћу кроз размену бизнис идеја помоћи нашој компанији, не само у међународним активностима које планирамо, већ и да ћу успети да привучем одређен број бизнис лидера из неких других сфера да инвестирају у Србију и да им приближим наше потенцијале", рекао је Лучић.

Први човек Телекома је нагласио како ова национална компанија има веома амбициозне бизнис планове у међународним оквирима којима ће његово члансто у Форбсовом пословном савету бити од помоћи.

Навео је да је међу циљевима да се прошири пројекат за дијаспору, осим у Аустрији још на Немачку, Швајцарску, Америку и Канаду.

"Осим тога, формирамо фонд којим ћемо финансирати стартап идеје с циљем да их продамо свуда по свету и самим тим чланство у оваквом бизнис форуму омогућава Телекому да буде још успешнији у томе", нагласио је Лучић у изјави за Танјуг.

Владимир Лучић је генерални директор Телеком Србија групе и извршни директор М:тела Црне Горе.

Лучић је професионално искуство стицао у Ериксону у Шведској и у Немачкој.

Радио је, уз краће прекиде, у Телекому Србије од његовог оснивања 1997. За генералног директора компаније постављен је 16. децембра 2020.

Рођен је 18. фебруара 1971. у Шапцу, дипломирани је инжењер електротехнике. МБА звање је стекао по програму Универзитета Институт Курт Бош из Швајцарске.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести