Директорка ЕБРД поздравља запошљавање инспектора

БЕОГРАД: Директорка Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Зузана Харгитаи поздравила је одлуку Владе Србије да усвоји Трогодишњи акциони план запошљавања 1.272 млада инспектора у инспекцијским службама и истакла да је тиме исказана одлучност државе да спроведе ову изузетно важну реформу до краја.
inspekcija rada, tanjug
Фото: Tanjug/Video, ilustracija

"Немогуће је било очекивати да ће се достићи очекивани ефекти реформе с постојећим капацитетима Србије, која поредећи се са Европском унијом, има 2,5 пута мање инспектора у односу на број становника и драго нам је да ће се то сад изменити“, истакла је Харгитаи.

Како је саопштило Министарство државне управе и локалне самоуправе, најважније за привреднике којих се реформа директно тиче јесте да су све инспекције сада координисане и да су саветодавци онима који послују у складу са законом, као и да имају нове механизме у борби против сиве економије и управо ове промене, Банка снажно подржава. 

ЕБРД пружа финансијску и стручну подршку Министарству државне управе и локалне самоуправе у координацији инспекција, што се показало као важан механизам за изналажење свих нових решења у законодавном оквиру и другим активностима, додаје се у саопштењу Министарства.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести