Док други смањују радну снагу, Горење у Велењу запошљава

ВЕЛЕЊЕ: Компанија Хајсенс Горење, произвођач апарата за домаћинство и телевизора, известила је да ће запослити додатне раднике, углавном у новоотвореној фабрици тв уређаја, због раста поруџбина за наредне месеце.
g
Фото: Youtube Printscreen

Погон Хајсенс Европа Електроникс у Велењу, где је у јануару покренута производња телевизора марке Хајсенс за европско тржиште, већ има 750 радника, а додатних 50 ће запослити у априлу, преноси агенција СТА.

Компанија ће такође повећати број запослених у погону кућних апарата, а у наредним месецима ће, како најављује, тражити раднике за производњу, укључујући руковаоце машинама.

Хајсенс Горење је, истиче СТА, на тај начин реаговао на одлуку америчке мултинационалне компаније Адиент да до краја године затвори своју подружницу у Словењ Градцу, суседној општини поред Велења, нудећи радницима који су остали без посла запослење у својим погонима.

С понудом за запослење Хајсенс Горење је изашао још прошле године када је Адиент отпустио 119 радника у производњи делова за ауто седишта и ентеријере, а понуда остаје отворена до даљег јер ће 412 људи остати без посла до краја 2021, а и после тога, тачније до 18. маја 2022. када ће америчка фирма окончати пословање у Словенији. Из Хајсенса су истакли да им поруџбине расту и да од овог месеца уводе рад у три смене на две производне линије, док ће преостале линије и даље радити у две смене.

У целој индустрији кућних апарата присутан је тренд раста наруџбија као резултат мера ковид закључавања, јер људи не троше новац на путовања, ресторане и забавне садржаје ван куће.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести