ЕИБ: Кредит до 50 милиона евра за мала и средња предузећа

ЛУКСЕМБУРГ: Европска инвестициона банка (ЕИБ) и УниКредит Банк Србија АД потписали су споразум о обезбеђивању до 50 милиона евра за финансирање малих и средњих предузећа (МСП) у Србији како би им помогли у опоравку од кризе ковид-19.
e
Фото: Logo

У саопштењу ЕИБ наводи се да ће кредит помоћи компанијама да превазиђу финансијска ограничења која је донела пандемија, одржавајући ликвидност и радна места.

Посвећени смо стварању услова потребних за бржи опоравак од ковид-19 и транзицију српске привреде ка отпорнијем, зеленом, одрживом моделу, способном да се успешно такмичи на глобалним тржиштима, изјавила је потпредседница ЕИБ задужена активности банке у Србији, Лилилиана Павлова.

У ЕИБ додају да је у питању четврта кредитна линија коју је обезбеђена као подршку српским компанијама у оквиру финансијског пакета Тим Европа за опоравак од последица пандемије ковид-19 на Западном Балкану.

Са данас потписаним зајмом, укупно финансирање ЕИБ-а за опоравак од ковид-19, које је српским МСП обезбеђено од почетка пандемије, достићи ће 140 милиона евра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести