Ер Србија увећава флоту

БЕОГРАД: У циљу остварења планова за повећање броја летова, очекује се да ће Ер Србија увећати своју флоту за два авиона АТР 72-500 која би требало да узме на лизинг, пише портал exyuaviation.com.
Er Srbija, avion  Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Ер Србија је у завршној фази закључивања уговора о лизингу за авионе. Један авион би требало да стигне већ наредног месеца, а други у априлу, иако ће тачни датуми зависити од коначног споразума о лизингу.

Такође, очекује се да ће српски национални авио превозник вратити у флоту још један авион типа АТР 72 који је изнајмљивао у последњих неколико година. На тај начин ће Ер Србија имати укупно седам авиона овог типа за летњу сезону 2020. године, наводи exyuaviation.com. Ер Србија направила је амбициозан план за наредну сезону, са повећањем броја летова ка појединим дестинацијама, већ од јануара месеца. Тако ће број летова за Атину бити повећан са седам на десет недељно, а за Солун са пет на шест недељно.

Такође, планира се и повећање броја летова за Љубљану са садашњих 12 на 17 недељно и Загреб са садашњих 11 на 13 недељно.

Током предстојеће летње сезоне, Ер Србија ће летети и са аеродрома у Краљева ка Бечу и Солуну.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести