Ер Србија уводи шест нових линија ове године

БЕОГРАД: Ер Србија ће увести шест нових линија ка дестинацијама у Европи и Блиском Истоку.
srbija
Фото: Youtube Printscreen

Национална авио-компанија ће од јуна увести летове из српске престонице до Женеве, Амана, Ростова на Дону, Фиренце, Лавова и Кишињева, наводи се у саопштењу Ер Србије.

Авиони са логотипом стилизованог двоглавог орла слетаће на аеродром у Женеви три пута недељно, понедељком, средом и петком.

На новој линији до Амана, главног града Јордана, Ер Србија ће летети четири пута недељно, понедељком, средом, четвртком и недељом.

Београд и Ростов на Дону, који представља важан град и луку у јужној Русији, биће повезани са четири лета недељно, уторком, средом, петком и недељом.

Српски национални авио-превозник ће обављати два лета недељно између Београда и Фиренце, и то уторком и суботом, а летове до града Лавова на западу Украјине ће обављати четири пута недељно - понедељком, средом, петком и суботом.

Београд и главни град Молдавије, Кишињев, биће повезани са четири лета недељно, понедељком, уторком, четвртком и недељом, прецизира се у саопштењу.

Уз нове дестинације, Ер Србија ће побољшати повезаност и додавањем нових фреквенција на постојећим линијама, као што су Праг, Загреб, Тирана, Скопље, Букурешт, Љубљана, Дубровник, Тиват и Ларнака.

Када је у питању Истанбул, дестинација која је покренута пре два месеца, Ер Србија ће од априла повећати број недељних летова са садашњих три на седам пута недељно.

"Надовезујемо се на успешну годину у којој смо превезли рекордан број путника, али и у којој смо имали највећу експанзију мреже дестинација и покретање линија са још два аеродрома у Србији. Наш циљ је да останемо први избор путницима из региона и тако подржимо даљи економски и туристички раст Србије", изјавио је генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит.

Национална авио-компанија је прошле године покренула десет нових линија из Београда и дванаест из Ниша, као и директне летове између Краљева и Беча. Уз увођење шест нових линија из Београда, Ер Србија ће на пролеће ове године покренути и сезонску линију између аеродрома Морава и Солуна.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести