Ер Србији испоручена два авиона Ербас А319

БЕОГРАД: Националној авио компанији Ер Србија испоручена су два авиона Ербас А319, којима је раније управљала авио-компанија Адрија ервејз.
er srbija
Фото: Air Serbia

Авиони, који су у петак стигли из Тулуза, првобитно је требало да буду испоручени у марту, али је то одложено због пандемије корона вируса.Оба авиона, произведена су 2010. године и у власништву су компаније Карлајл авиејшн партнерс.

Биће регистровани као YУ-АПЛ и YУ-АПМ. Адрији су испоручени пре десет година и радили су под регистрацијама С5-ААП и С5-ААР све док компанија није прогласила банкрот ау септембру 2019. године.Ер Србија је додала свој девети А319 прошле године, преноси портал Еx-Yу Авиатион.

Након избијања пандемије ковида-19, Ер Србија је вратила Ербас А320 и АТР72 власницима, пошто је јој је истекао уговор о закупу.Осим тога, један од преостала три Боинга 737-300 у флоти Ер Србије није летео од почетка пандемије и врло је вероватно да се неће ни враћати у службу.

Друга два Боинга се и даље користе, углавном на чартер летовима, али су такође редовно распоређени и на летовима за Подгорицу и Диселдорф.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести