Ердоган: Три милијарде евра у дистрибуцију природног гаса

АНКАРА: Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је у последњих 18 година та земља у пројекте дистрибуције природног гаса уложила око три милијарде евра.
gasovod
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Инвестиције у топлотну и геотермалну енергију сигурно ће значајно допринети снабдевању наше земље енергијом, рекао је Ердоган у суботу, обраћању видео-конференцијом на церемонији свечаног отварања пројекта енергетике и природних ресурса у граду Маниса.

Нагласио је да је реч о врло важном пројекту четири енергетска постројења који ће бити врло корисни за целу Турску, преноси Анадолија.

За 18 година троструко смо повећали количину произведене електричне енергије на 96.000 мегавата, што је важно за свеукупни напредак Турске, рекао је Ердоган.

Он је додао да је циљ Турске да буде водећа земља, не само у проиизводњи, већ и у технологијама обновљивих извора енергије.

Пре него што смо ми дошли на власт, природни гас је имало само пет великих градова, а ми смо то проширили на 81 град, на све наше градове. До краја 2020. године, развили смо дистрибуцијску мрежу у дужини од 153 хиљада километара, рекао је Ердоган.

Данас, како је навео, око 68 милиона становника Турске има могућност да користи природни гас.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести