Етихад Ервејз: Мораћемо да отпустимо вишак запослених

АБУ ДАБИ: Етихад ервејз придружио се бројним авио-компанијама у свету најавом да ће исказати технолошки вишак у више својих пословних сектора због драстичног пада тражње за путовањима.
etihad
Фото: pixabay.com

Пандемија корона вируса донела је невиђене проблеме предузећима широм света, и Етихад није изузетак. Јасно је да ће потражња за путовањима у блиској будућности бити знатно мања и зато морамо да донесемо неке тешке одлуке како бисмо осигурали да Етихад преживи ову олују, рекао је портпарол Етихада за Си-Ен-Би-Си.

Он је додао да је Етихад изузетно поносан на своју “радну снагу светске класе”, али ће “морати да отпусти вишак радника у неколико области пословања као одговор на тренутне услове на тржишту“.

Национални ваздушни превозник УАЕ и друга највећа авио-компанија у тој земљи није навела број радних места који ће бити угашен ни секторе у којима ће бити исказани технолошки вишкови.

Етихад, чије је седиште у Абу Дабију, имао је 20.530 запослених у августу 2019. Компанија је обуставила све летове крајем марта по налогу владе УАЕ, а у априлу је саопштила да је почела да смањује плате и број запослених.

Од тада је обављала само селектоване летове репатријације грађана, а ове недеље је најавила да ће од 1. јуна почети с летовима на одређеним линијама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести