ЕВО КО РАДИ НА ДАН ДРЖАВНОСТИ Већина хипермаркета и тржних центара радиће уобичајено

БЕОГРАД: Већина великих ланаца хипермаркета и тржних центара, као и продавница прехрамбених производа радиће по уобичајеном времену током "Дан државности - Сретење".
market prodavnica
Фото: pixabay.com

Ланац супермаркета Лидл саопштио је да ће њихови продајни ценри на територији Србије за време обележавања државног празника Сретења, 15. и 16. фебруара, радити у редовном радном времену од 8 до 21 или 22 часа у зависности од радног времена продавнице.

Радно време "Маxи", "Мега Маxи" и "Shop&Go" продавница ће бити уобичајено, преносе медији.

Продавнице ће бити отворене од 7.30 сати, а затвараће се најраније у 21 час, осим оних које до 22 сата или 24 сата дневно.

"Идеа", "Рода" и "Меркатор" продавнице ће се 15. и 16. фебруара отварати у 7, односно 8 часова.

"Идеине" продавнице врата радње затвориће као и сваког другог радног дана, у 21, односно 22 сата.

"Метро" ће током Дана државности радити од 6 до 22 сата, док ће продавнице у саставу "Univerexporta" 15. и 16. фебруара биће отворене уобичајено - од 7 ујутру до 22 сата.

Апотеке које послују у систему "Апотека Београд", неће раде празника, осим оних које су дежурне.

Током предстојећег празника, 15. и 16. фебруара, београдске зелене пијаце радиће од 6 до 19 часова, саопштили су из Јавног комуналног предузећа "Београдске пијаце".

Београдски бувљак "Миљаковац" радиће од 8 до 20 часова, пијаца цвећа "Крњача" од 8 до 19 часова, пијаца "Палилула" од 7 до 21 час.

На пијаци "Душановац" продаја робе из возила обављаће се од 19 до 6 часова.

Гараже и паркинг-простори за кориснике и посетиоце пијаца током празника радиће по устаљеном режиму и то: гаража у оквиру пијаце "Палилула" од 6 до 21 час, гаража пијаце "Зелени венац" од 6 до 21 час, паркинг пијаце "Земун" од 0 до 24 часа, а паркинг пијаце "Душановац" од 8 до 19 часова.

Градски завод за јавно здравље Београд саопштио је да ће током предстојећих празника, рад са корисницима односно санитарне прегледе обављати Јединица за здравствени надзор у терминима од 7:15 до 13:00 часова.

Додали су да ће Епидемиолошка амбуланта за узорковање брисева за ПЦР и антигенско тестирање на SARS-CoV-2 радити у термину од 8:00 до 12:00 часова.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести