Фабрика из Рашке кандидат за добављача модног бренда Плејн

РАШКА: На позив Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије (ПКС), познати светски модни дизајнер Филип Плејн, оснивач компаније Philipp Plein International Group, посетио је домаћу фирму Luss Textile у Драганићима надомак Рашке и са менаџментом те компаније разговарао о могућностима будуће сарадње и заједничких послова.
Привредна комора Србије
Фото: Привредна комора Србије

"Велика је част бити данас са Филипом у Рашкој, у фабрици која је једна од најмодернијих у Европи и која већ производи за велике брендове. Не постоји ниједан Фешн Вик, ниједан град у коме Филип Плејн није најзанимљивија и најкреативнија личност. Управо је дошао са Фешн Вика у Милану, као што је рекао слетео је овде у Рашку, и разговарамо и надамо се добрим пословима заједно са овим сјајним човеком“, рекао је Чадеж.

По речима председника РПС-а, Плејн је тренутно један од најцењенијих светских креатора, који диктира модне трендове, човек који је направио фасцинантну светску каријеру.

„Циљ нам је да Филип буде овде, да буде чешће у Рашкој и да ми са овом фабриком постанемо део света Филипа Плејна“, поручио је Чадеж, преноси Привредна комора Србије.

Познати дизајнер је изразио задовољство посетом фабрици у општини Рашка и захвалио председнику ПКС-а Марку Чадежу на позиву.

"Велико је задовољство видети тако модерно место за производњу, обзиром на удаљеност од Београда, посебно, јер увек тражимо нове добављаче који могу да испуне наше стандарде и захтеве у смислу дизајна производа и квалитета. Luss Textile има шансе да постане добављач за наш бренд. Ми производимо око милион комада одеће годишње. Радимо углавном у Европи и Азији, али за нас Европа постаје све више важна због близине нашег централног складишта. Могућности ове фабрике су велике, имају широк спектар производа“, рекао је Плејн.

Сава Митровић, директор Luss Textile, истакао је да је компанија у протекле две године успела ‚да стави Рашку на мапу најозбиљнијих светских произвођача одевних текстилних предмета.

"Крајем недеље имаћемо први радни састанак о могућностима да се покрене производња одевних предмета за Филипа Плејна“, рекао је Митровић.

Додао је како планира да запосли још 200 радника са територије Рашке уз жељу да фабрика настави овим темпом, да буде мотор развоја Рашке и целог региона.

Луш Теxтиле реномирани је произвођач гардеробе, радно-заштитне одеће, војно-полицијских и корпоративних униформи.

Фабрика је почела са радом јануара 2019. године, а већ успешно сарађује са компанијом Реплаy, као и са најпознатијим светским модним брендом који се брави продајом перјаних јакни.

Више од 90 одсто производа пласира на европско тржиште, тренутно запошљава око 300 радника, а намерава да у наредних пет година упосли до 750 људи из Рашке, Новог Пазара, Лепосавића и других околних места.

Philipp Plein International Group која укључује бренд Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, производи гардеробу, ципеле, аксесоар и намештај.

Филип Плејн је добитник бројних признања, сарађује са познатим личностима из света шоу бизниса и моде и има бутике од Лондона, Париза, Милана, Њујорка до Хонг Конга, напомиње ПКС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести