Фабрика „Слобода апарати” на продају, почетна цена 126,3 милиона динара

ЧАЧАК: Фабрика „Слобода апарати” понуђена је на продају као правно лице, по почетној цени од 126,3 милиона динара
sloboda cacak
Фото: Youtube Printscreen

Фабрика је банкротирала 2018. године решењем Привредног суда у Чачку на основу чега ће уз одлуку одбора поверилаца из марта овег године бити приступљено продаји јавним надметањем, коју спроводи Агенција за лиценцирање стечајних управника као управник над овом имовином.

Јавно надметање заказано је за 25. мај ове године, а на продају ће бити понуђено 15 објеката фабрике у које спадају фабричке хале и друге пословне зграде, које су или у мешовитој својини стечајног дужника или с правном државине или као ванкњижно власништво. На продају су и опрема и залихе, возила и потраживања по основу откупа 16 станова у друштвеној својини.

Приватизација ове фабрике започета 2005. године никада није спроведена, да би 2008. били затворени фабрички погони, а следеће године колектив је ушао у поступак реструктурирања.

Од 450 радника, 406 је прешло у војну компанију „Слобода”.

Фабрику је 6. октобра 1948. основао маршал Јосип Броз Тито као заједничко предузеће, да би се 1958. од војног дела одвојио цивилни, који је рад започео производњом усисивача „минор г”, који је прављен по лиценци немачког „Прогреса”.

Како фабрика уређаја за домаћинство „Слобода апарати” у Чачку дугује 461,6 милиона динара Фонду за развој, држава је преузела земљиште и хале у Јездини и пренеће их војној компанији „Слобода”

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести