Форд губи главног технолога у борби за таленте с Амазоном

ДЕТРОИТ: У "рату" за таленте између аутомобилске и технолошке индустрије који се води у САД, компанија Форд Мотор губи свог главног технолошког директора који прелази у Амазон.
ford
Фото: Youtube Printscreen

Форд је потврдио данас да ће главни директор за технологију Кен Вашингтон, који је дошао у компанију 2014. године из Локид Мартина, напустити произвођача аутомобила из Детроита 16. јула, преноси ЦНБЦ.

Он ће се придружити тиму Амазону као потпредседник за софтверски инжењеринг у Санивејлу, у Калифорнији, према интерном допису Форда запосленима.

Одлазак Вашингтона је велики ударац за америчког произвођача аутомобила, који намерава да убрза улагања вредна милијарде долара у развој електричних и аутономних возила, сходно новом плану о заокрету производње генералног директора Џима Фарлија.

Џим Буковски, који је био надлежан за истраживање и дизајн електричних и електронских система, преузеће привремено дужност шефа Фордовог истраживачког и инжењерског тима, док се не нађе стручњак који би трајно наследио Вашингтона, саопштено је из Форда.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести