Фортенова група за погон у „Дијаманту” улаже 29,3 милиона евра

ЗРЕЊАНИН: Фортенова група је најавила да ће у наредном периоду инвестирати 130 милиона евра у капиталне пројекте у Хрватској и региону.
dijamant fabrika
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

Највећа појединачна инвестиција наследнице хрватског „Агрокора“ биће нови производни погон у зрењанинској компанији „Дијамант“, која послује у оквиру ове групе. Нови погон у „Дијаманту“ за пресовање и екстракцију уља биће капацитета 1.200 тона на дан. Погон је вредан 29,3 милиона евра и појединачно је највећа инвестиција Фортенова групе, саопштила је ова компанија.

Фортенова група планира и улагање у нову кланицу у ПИК-у Врбовец, на нивоу од 8,2 милиона евра. У саопштењу се додаје да су у обе компаније припреме у завршној фази, те да ускоро креће реализација.

Члан Управног одбора и главни извршни директор Фортенова групе Фабрис Перушко изјавио је да је управо подизање инвестиционе снаге био један од најважнијих циљева целог ланца активности у последње две и по године.

– Довели смо компанију до прихватљивог нивоа задужености и омогућили улагање у развој темељних бизниса– казао је Перушко. - Уједно смо остварили изврсне пословне резултате.

Извршни директор Фортенова групе за прехрану Сотирис Јанопулос је истакао да повећање производних капацитета представља основу за ширење регионалне присутности уласком на нова тржишта и у нове категорије.

– Тиме се из темеља побољшавају конкурентске предности свих наших компанија – додао је Јанопулос.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести