Француске компаније отвориле врата за запошљавање младих у Србији

БЕОГРАД: Француско-српска привредна комора организује "Француску недељу" са циљем промоције француског бизниса у Србији и представљања културних, едукативних и пословних догађаја Француске, а француске компаније отвориле су врата за запошљавање младих.
Шнајдер електрик
Фото: Шнајдер електрик

Манифестација "Француска недеља", 10. до сада, отворена је ове године под слоганом "Светла Париза на београдским улицама".

Директорка Француско-српске коморе Сања Иванић рекла је за РТС да заинтересовани за запослење у 21 француској и српској компанији могу да пронађу информације на сајту francuskanedelja.rs и да су најтраженији послови у ИТ индустрији.

"Најразличитија занимања која су у ИТ сектору. Међутим, доста се траже и остала техничка занимања. Пре свега, инжењери и техничари, али и има и других занимања. Понуде су заиста разнолике. Компаније су из најразноврснијих сектора, тако да верујем да ће свако пронаћи понешто", навела је Иванићева.

Додала је да у Србији послује око 130 француских компанија, што је, како је оценила, премало, као и да оне запошљавају између 12.000 и 13.000 људи са тенденцијом раста последњих година.

Додала је да следеће недеље у Србију долази делегација француског Сената и да ће ићи и у посету предузећима, међу њима и Шнајдер електрику у Новом Саду.

Она је навела да билатерална размена Србије и Француске стално расте.

Говорећи о српским компанијама на француском тржишту Сања Иванић је рекла да се из Србије за Француску највише извозе производи од каучука и да је реч о гумама из Пирота, а да последњих година забележен пораст од 20 одсто извоза из Србије из пољопривредне и прехрамбене индустрије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести