Frontier Pharma и Bayston група купују "Здравље" Лесковац

Baystone Group и Frontier Pharma договорили су се да ће задржати запослене у фабрици најмање две године, саопштио је Actavis, који је регионално представништво Теве за Србију и Црну Гору.
Actavis Zdravlje u Leskovcu Foto:Actavis Zdravlje
Фото: Ацтавис Здравље у Лесковцу Фото: Actavis Zdravlje

ЛЕСКОВАЦ: Frontier Pharma и Bayston група постигли су споразум са компанијом Тева да од ње купе фабрику "Здравље" у Лесковцу, објавиле су данас те компаније.

Baystone Group и Frontier Pharma договорили су се да ће задржати запослене у фабрици најмање две године, саопштио је Actavis, који је регионално представништво Теве за Србију и Црну Гору.

Фабрика "Здравље" у Лесковцу производи чврсте и течне форме за лечење кардиоваскуларних, неуролошких и респораторних обољења.

Фабрика има одобрења за снабдевање бројних интернационалих тржишта укључујући она Западне и Источне Европе, Велике Британије, Аустралије, Јужне Америке и Мексика.

Како је наведено, Тевина одлука да прода "Здравље" у складу је са компанијском глобалном стратегијом да оптимизује свеукупну конкуретност усаглашавајући своје производне капацитете са потребама пацијената.

"Драго нам је што можемо да пожелимо добродошлицу ''Здрављу'' и његовим запосленима у нашу компанију. Намера нам је да током ове транзиције блиско сарађујемо са Тевом и временом развијамо компанију ширењем њених могућности и довођењем нових производа у фабрику", рекао је председник компаније Frontier Pharma Левент Селамоглу.

Извршни директор Фронтиер Пхарма Кирен Наидоо каже да имају циљ одрже статус "Здравља" као врхунског међународног добављача лекова са снажним фокусом на потребе купаца, здравствених радника и пацијената.

Actavis наводи да, као део Теве, остаје посвећен пацијентима и здравственим радницима у Србији.

Продаја "Здравља" у Лесковцу обезбедиће стабилно снабдевање постојећим медицинским производима и, како је наведено, предвиђа да ће Frontier Pharma и Baystone Group временом донети додатне производе у фабрику.

"И након промене власништва Здравља Тевини кључни циљеви за снабдевање купаца и пацијената у Србији остају непромењени. Наша компанија остаје посвећена побољшању живота пацијената и ово тржиште остаје за наше пословање стратешки важно", каже генерални директор Теве за Србију Павле Марјановић.

Frontier Pharma је специјализовани инвеститор и оператер фармацеутских производа са седиштем у Великој Британији основан од Левента Селамоглу и Кирена Наидоо.

Компанија има неколико деценија искуства у индустрији широм Европе, Блиског Истока и Африке (ЕМЕА).

Група је добро позната по својим могуцћностима са оралним чврстим облицима, ињекцијама и топикалним фармацеутским облицима, производњи АПИ-а и као уговорни произвођач за низ мултинационалних компанија.

Баyстоне групу чине специјализовани фармацеутски инвеститори са седиштем у Великој Британији и САД-у уско повезани са растом компаније СИЦОР, Инц. и ИВАКС Цорп.

Група је главни деоничар компаније Flynn Pharma (која обухвата операције широм Уједињеног Краљевства, Ирске и Немачке) и има портфељ фармацеутских инвестиција које обухватају биотехнологију и напредну испоруку лекова.

Actavis је регионално представништво Теве за Србију и Црну Гору и једна од водећих компанија на српском тржишту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести