Гастрономске мајсторије малих произвођача на Лидл полицама

БЕОГРАД: Посебно креиран асортиман „Мали занат велика страст“, друге године заредом доноси гастрономске мајсторије породичних газдинстава који ће се наћи у краткотрајној Лидл понуди, од 23. децембра.
p
Фото: Promo/Lidl

Укупно 27 производа дочараће традицију и укусе Војводине, централне, западне, источне и јужне Србије.

Овог пута, нудимо производе који су се најбоље показали прошле године, и један нови. Поновна сарадња са произвођачима прилика је да још једном помогнемо домаћој привреди и истражимо кулинарске вештине Србије, изјавила је руководилац Корпоративних комуникација у Лидлу Србија, Мартина Петровић.

Кроз сарадњу са јединим савременим дисконтом у нашој земљи, мали произвођачи који имају до 10 запослених и минимално ХЦЦП стандард добили су прилику да своје производе понуде ширем тржишту, те да се значајно већи број потрошача упозна са њиховим производима. Газдинство Спелта Јевтић, један је од произвођача, чије се домаћа тестенина нашла под понудом „Мали занат велика страст“. Ова посебна врста пшенице, спелта, је како каже власница Ратка Јевтић, у њиховој породици прешла пут од производње за сопствене потребе, преко својих првих потрошача који су препознали вредности једне од најздравијих житарица, па све до Лидла.

Сарадња са Лидлом значајно је допринела нашем пословању, јер нам је омогућила да обезбедимо ресурсе за куповину нових машина и унапређење процеса производње кора. И оно што је посебно важно, почеле су да стижу похвале потрошача са другог краја наше земље који раније нису имали прилику да чују за нас, изјавила је Ратка Јевтић.

Сврљишки сир, пеглане кобасице, чоколадирано воће, ратлук, домаће пите, али и један новитет – смрзнуте сирове торте идеалне за дане поста стижу право из руку посвећених и страствених занатлија у Лидл, где ће у продаји бити од 23. децембра до истека залиха. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести