Горење: Производња настављена, преговара се са запосленима

ВЕЛЕЊЕ/ВАЉЕВО: Компанија Горење из Ваљева потврдила је данас да је у процесу социјалног дијалога и колективног преговарања дошло до краће обуставе рада синоћ, након чега је производња нормално настављена, а у току су активни преговори руководства са радницима.

"Запослени и менаџмент активно преговарају у вези конкретних предлога које су представници синдиката изнели", саопштено је данас из Горења. 

Социјални дијалог између радника у производњи и менаџмента ће се интензивирати у наредним данима до проналаска минимума прихватљивих услова за све стране уз несметани наставак рада у свим фабричким погонима, наводи се у саопштењу. 

Вечерње новости су објавиле раније да је у тој фабрици расхладних уредаја у Ваљеву синоћ отпочео штрајк око 600 радника у другој смени, да запослени траже повећање плата за 5.000 динара и значајно побољшање услова рада, пошто температура у производним халама премашује и 40 степени Целзијуса.

"Радници су спонтано прекинули производњу, а у Горењу је у среду увече отпочео разговор представника компаније са запосленима око њихових захтева", пише лист.

У тексту се додаје да се у тој словеначкој фабрици у Ваљеву плате у производњи крећу од 200 до 300 евра, а да се прековремени рад, како Новости незванично сазнају, не плаћа редовно. Фабрика расхладних уредаја Горење у Ваљеву има око 1.500 запослених.

"Суботе су радне, а слободне дане радници користе у децембру и то је, уз ниске зараде, допринело да спонтано отпочнемо штрајк", рекли су запослени за тај лист. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести