Грчке агенције вратиће новац српским агенцијама и туристима

БЕОГРАД: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да је Грчка потврдила да неће бити продужења Уредбе о заменским ваучерима, тако да ће грчке агенције морати да врате новац нашим агенцијама односно грађанима Србије који нису користили ваучере.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić  Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић  Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

Министарка Матић је објавила на инстаграму да је разговарала онлајн на ту тему са грчким министром туризма Василисом Кикилиасом.

Туристичке агенције су код нас као један од разлога зашто не могу да врате новац наводиле и да поједине земље међу којима је и Грчка продужавају важење уредбе и тако им као партнерима у Србији одлажу повраћај новца.

"Даљу, веома успешну сарадњу Србије и Грчке у туристичком сектору настављам са новим министром туризма Василисом Кикилиасом. Разговарали смо о Уредби о заменским ваучерима која је на снази у Грчкој. Грчка страна је потврдила да неће бити продужења ове уредбе од стране грчких власти и грчке агенције ће, такође, морати да врате новац грађанима који нису искористили ваучере", навела је Матићева.

Наша земља је прошле године усвојила уредбу којом је омогућено да сви грађани који су уплатили туристичке аранжмане до 15. марта имају могућност да са агенцијама договоре заменско путовање које могу да искористе до 31. децембра 2021. и да ако заменско путовање не буде реализовано до тада, имају право на повраћај уплаћеног новца до 15. јануара 2022.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести