Харченко: Србија ускоро део гасовода "Турски ток"

ЈАГОДИНА:  Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, најавио је у Јагодини, да ће Србија ускоро бити део гасовода "Турски ток".
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/DUSAN ANICIC
Фото: Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко Фото: Танјуг/ Д. Аничић

"НИС то ради одлично, гасовод се интензивно гради и Србија ће ускоро постати део овог гасовода,", рекао је Боцан Харченко, на свечаној седници Скупштине града Јагодине, која је одржана поводом Дана ослобођења града у Другом светском рату од немачких нациста.

Стручњаци и радници српско руског предузећ "Гастранс", са коопрентима, користићи суво време, на другој деоници од Ћуприје до Дунава раде по цео дан на изградњи гасовода тзв. "Турски ток", кроз Србију, .

Све је подређено реализацији ове стратешке инвестиције и року, до краја године, када би изградња овог националног магистралног гасовода од Бугарске до Мађарске, требало да буде готова, изјавили су, раније, Танјугу градитељи на траси код села Глоговац код Јагодине.

Десном обалом Велике Мораве, кроз Поморавље, положу се километри гасоводних цеви великог промера, које се довозе, са стоваришта у Ћуприји.На подручјр Јагодине гасовод је стигао 31.јула, а реч је о другој деоници, од Ћуприје до Дунава, а прва је завршена од Бугарске границе до Ћуприје.

Гасовод дуг 403 километра има четири дионице, трећа је од Дунава до Госпођинаца а четвра од Госпођонаца до границе са Мађарској код Хоргоша.Биће положено преко 50.000 тона цеви.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести