Хемофарм - нови центар Штаде за централноисточну Европу

БЕОГРАД: Вршачки Хемофарм, највећа фармацеутска кућа у региону, постао је главни центар немачке Штада групе за тржишта централноисточне Европе, саопштено је данас из те компаније.

Одлуком менаџмента Штаде, Хемофарм је преузео одговорност за тржишта Пољске, Чешке и Словачке, чиме је додатно повећао зону своју регионалне надлежности која се до сада односила на тржишта југоисточне Европе (БиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније и Албаније), наводи се у саопштењу.

Ово унапређење је, према оцени Штаде, резултат доброг рада Хемофарма, након што је 2016. преузео главну улогу немачког концерна у југоисточној Европи.

"Нова улога додељена Хемофарму је велико признање Штаде за рад и резултате које смо постигли у претходном периоду. Ово је такође и добра вест за Србију и за регион, посебно имајући у виду да је реткост да компанија која ради у земљи која није чланица ЕУ под своје вођење добија и тржишта у оквиру ЕУ", изјавио је генерални директор Хемофарма и потпредседник Штада групе Роналд Зелигер.

Како додаје, са новим тржиштима и планови компаније су амбициознији.

"Инвестиције ће бити усмерене на проширење капацитета, даље унапређење квалитета производа, истраживање и развој лекова, а посебно у радну снагу - у вредне, квалитетне, образоване људе којих је у Хемофарму тренутно око 3.000", додао је он.

Хемофарм је прошле године, посредством Штаде, постао део велике интернационалне породице - Cinven и Bain Capital.

Осим што је регионални лидер, лекови са знаком Хемофарма налазе се и у апотекама на три континента у 38 земаља.

Модерне фабрике Хемофарма, усклађене са највишим међународним фармацеутским стандардима, налазе се у Србији, Црној Гори и БиХ - Републици Српској, а погони су међу 20 одсто енергетски најефикаснијих у свету.

Тако је Хемофарм, осим поменуте лидерске улоге у производњи, на себе преузео и улогу промотера одрживог развоја и одговорног пословања у региону, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести