Хуавеи: Разочарани смо одлуком Шведске која је без основа

БЕОГРАД: Компанија Хуавеи је изненађена и разочарана због одлуке шведске Управе за телекомуникације, којом је фактички забрањено коришћење 5Г опреме те компаније у Шведској.
h
Фото: Youtube Printscreen

У одговору на одлуку Шведске о условима учешћа оператера на 3.5 Гхз и 2.3 ГХз аукцијама, која фактички представља забрану коришћења 5Г опреме те компаније, Хуавеи наводи да су они приватна комерцијална компанија у стопроцентном власништву својих запослених.

"Не постоји ниједан основ за наводе да Хуавеи представља било какву безбедносну претњу. Сматрамо да је искључивање компаније Хуавеи засновано на неоснованој претпоставци, те да је неправедно и неприхватљиво", саопштила је та компанија.

Додаје се да је за 20 година пословања у Шведској, као и више од три деценије постојања у више од 170 земаља широм света, није евидентиран ни један већи безбедносни инцидент.

"Компанија Хуавеи никада није проузроковала ни најмању претњу шведској сајбер безбедности, а неће ни убудуће. Искључивање компаније Хуавеи неће допринети сигурности шведске 5Г мреже. Пре ће доћи до озбиљног ометања конкуренције и иновација", оцена је те компаније.

Хуавеи ће проценити ефекат одлуке а изражава наду да ће шведска Влада преиспитати одлуку у духу поштеног и отвореног тржишта какво је увек подржавала.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести